Alle berichten van xomex

hydraulische grijper

Nieuwe grijper aangekocht

Jansen Metaalrecyling in Coevorden heeft een nieuwe grijper aangekocht via de Firma Rigter in Eemnes. Rigter is de officiële importeur van Kinshofer GmbH in de Benelux.

De Kinshofer hydraulische poliepgrijper met een inhoud van 600 liter zal door Jansen Metaalrecycling ingezet worden voor de overslag van bulkschroot en metaalafval.

Met deze hoogwaardige investering kan Jansen Metaalrecycling de komende jaren weer vooruit om nog sneller grote hoeveelheden metaal te verwerken.

King of the road – Scania 770S besteld

De Gebroeders Jansen Metaalrecycling hebben onlangs de opdracht gegeven om een prachtige nieuwe truck aan te schaffen. De opdracht is verstrekt aan Scania in Zwolle en de levering zal aan het eind van het jaar 2021 of begin 2022 plaatsvinden.

De nieuwe truck is niet zo maar een truck, het is een échte ‘King of the road’ onder de trucks! Het is de nieuwe Scania 770S, dat is momenteel de sterkste (af-fabriek) truck! De truck is een V8 (8-cilinder), bevat maar liefst 770 PK en heeft een koppel van 3.700 Nm. De truck beschikt daarnaast over 4 assen.

Momenteel rijden er slechts 4 van deze trucks in Nederland. In de bijlage wordt een tipje van de sluier weergegeven. Houd de website goed in de gaten, binnenkort volgt er meer informatie en foto’s!

 

Youtube filmpje van het geluid van de nieuwe truck

 

Te koop een goed onderhouden knipschaar

Hierbij bieden wij onze 600 tons knipschaar aan van het merk Lollini, bouwjaar 1993, de machine is altijd onderhouden volgens voorschriften en heeft de nodige revisies gehad. Foto’s staan onderaan deze pagina.

Vanaf de aankoop in 2005, tot op het heden staat de volle historie van het onderhoud in het logboek bijgehouden.

De schaar staat op een 5 assen onderstel met dubbel lucht, voor de bediening van de gehele machine werkt via een afstandsbediening en of bediening in een cabine.

De schaar knipt gemiddeld een 15 ton ijzer per uur.

De prijs is € 150.000,- exclusief 21% btw.

Voor meer informatie kunt u mailen of bellen.

jansenmetaal nederland

jansenmetaal nederland

jansenmetaal nederland

Nieuwe grijper aangekocht

Jansen Metaalrecyling in Coevorden heeft een nieuwe grijper aangekocht via de Firma Rigter in Eemnes. Rigter is de officiële importeur van Kinshofer GmbH in de Benelux.

De Kinshofer P40VHD hydraulische poliepgrijper met een inhoud van 800 liter zal door Jansen Metaalrecycling ingezet worden voor de overslag van bulkschroot en metaalafval. De 5-schalige grijper heeft een heflast van 10.000 kilo.

Met deze hoogwaardige investering kan Jansen Metaalrecycling de komende jaren weer vooruit om nog sneller grote hoeveelheden metaal te verwerken.

 

 

Uitbreiding onze werf

Maandag 27 augustus zijn we gestart met de uitbreiding van onze werf. Over twee weken is een terrein van vijfduizend vierkante meter bestraat met industriële klinkers. Deze capaciteitsuitbreiding gaan we benutten voor het opslaan van diverse metalen in containers. Hierdoor kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.


jansenmetaalrecycling


jansen-coevorden


Jansen Metaalrecycling stapt over op Shell GTL Fuel

Jansen Metaalrecycling BV in Coevorden gaat als eerste metaalrecyclingbedrijf in Nederland overstappen op Shell GTL Fuel. Het complete wagenpark en machinepark gaat deze milieuvriendelijke brandstof gebruiken in plaats van diesel.

Jansen Metaalrecycling BV werkt al jaren samen met Shell en door deze goede samenwerking is dit tot stand gekomen.

“We weten dat Shell GTL-Fuel als brandstof minder lokale emissies heeft dan conventionele standaard diesel. Dit betekent dat onze chauffeurs en andere mensen die lopen in de buurt van onze voertuigen, minder worden blootgesteld aan schadelijke uitlaatgassen.” Bijkomend gunstig effect is dat het minder ruikt naar diesel, terwijl het wagenpark prima functioneert op deze schonere brandstof.

Wat is Shell GTL Fuel? GTL staat voor Gas-To-Liquids, een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas. Het omzetten van gas in vloeibare brandstof is een complex chemisch proces, dat Shell al sinds 1970 aan het optimaliseren is.

Het verbrandt schoner dan conventionele diesel uit aardolie. Dus minder emissies (stikstofoxiden, NOx, zwaveloxiden, SOx) en minder zichtbare zwarte rook (fijnstof). Dit komt omdat het vrijwel geen zwavel of aromaten bevat . Shell GTL Fuel kan gebruikt worden in bestaande voertuigen en andere uitrustingen met zware dieselmotoren zonder aanpassingen en is beschikbaar voor professioneel diesel gebruikers In Nederland sinds april 2012.

Naast de Shell GTL Fuel maakt Jansen Metaalrecycling BV ook al een aantal jaren gebruik van zonnecollectoren.

“Zo blijven we ons ontwikkelen en doen actief mee om de aarde schoner te maken.”