Jansen Metaalrecycling stapt over op Shell GTL Fuel

geplaatst in: Algemeen, Milieu | 0

Jansen Metaalrecycling BV in Coevorden gaat als eerste metaalrecyclingbedrijf in Nederland overstappen op Shell GTL Fuel. Het complete wagenpark en machinepark gaat deze milieuvriendelijke brandstof gebruiken in plaats van diesel.

Jansen Metaalrecycling BV werkt al jaren samen met Shell en door deze goede samenwerking is dit tot stand gekomen.

“We weten dat Shell GTL-Fuel als brandstof minder lokale emissies heeft dan conventionele standaard diesel. Dit betekent dat onze chauffeurs en andere mensen die lopen in de buurt van onze voertuigen, minder worden blootgesteld aan schadelijke uitlaatgassen.” Bijkomend gunstig effect is dat het minder ruikt naar diesel, terwijl het wagenpark prima functioneert op deze schonere brandstof.

Wat is Shell GTL Fuel? GTL staat voor Gas-To-Liquids, een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas. Het omzetten van gas in vloeibare brandstof is een complex chemisch proces, dat Shell al sinds 1970 aan het optimaliseren is.

Het verbrandt schoner dan conventionele diesel uit aardolie. Dus minder emissies (stikstofoxiden, NOx, zwaveloxiden, SOx) en minder zichtbare zwarte rook (fijnstof). Dit komt omdat het vrijwel geen zwavel of aromaten bevat . Shell GTL Fuel kan gebruikt worden in bestaande voertuigen en andere uitrustingen met zware dieselmotoren zonder aanpassingen en is beschikbaar voor professioneel diesel gebruikers In Nederland sinds april 2012.

Naast de Shell GTL Fuel maakt Jansen Metaalrecycling BV ook al een aantal jaren gebruik van zonnecollectoren.

“Zo blijven we ons ontwikkelen en doen actief mee om de aarde schoner te maken.”