70-jarig Jubileum 2013

geplaatst in: Algemeen | 0

IJzer- en metaalhandel Gebroeders Jansen in Coevorden viert 70-jarig jubileum!

jansen metaal coevorden2013 is een bijzonder jaar voor de familie Jansen. Hendrik Jansen had, toen hij zijn werkzaamheden in 1943 begon, vast niet voorzien dat zijn bedrijf 70 jaar later succesvol geleid zou worden door zijn achterkleinkinderen, Henk en Johan Jansen. Hij zou trots zijn geweest. Vier generaties Jansen hebben in de afgelopen 70 jaar het bedrijf succesvol laten uitgroeien tot wat het nu is.

Gebroeders Jansen BV ijzer- en metaalhandel en containerservice is niet meer weg te denken uit Coevorden. Jansen is de rechtstreekse schakel tussen particulieren en bedrijven, en de staalindustrie waaraan geleverd wordt.

Een korte geschiedenis
In 1943, tijdens de oorlogsjaren, deed Hendrik Jansen alles met de hand. Het vervoeren van oud ijzer ging per transportfiets of per bakfiets en later met paard en wagen. In 1962 werd de zaak overgenomen door de zoon van Hendrik Jansen, die ook Hendrik heette. Hij zorgde ervoor dat er een kraan werd aangeschaft en het vervoer ging vanaf dat moment per vrachtwagen. Het bedrijf werd steeds groter en de werkzaamheden namen toe.
jansen metaal coevorden
Daarom verhuisde de firma in 1970 naar het huidige terrein, aan de rand van Coevorden. De ontwikkeling van het bedrijf zette door in 1980, toen

jansen metaal coevorden

Hendriks zoon Henk Jansen de onderneming overnam. De huidige eigenaren, Henk en Johan, namen in 2004 de zaak over van hun vader. Ook zij zorgen er continu voor dat het bedrijf met zijn tijd meegaat.

De toekomst
Er is veel veranderd in de 70 jaar dat het bedrijf bestaat. jansen metaal coevordenHet milieubesef is vandaag de dag groter dan in de jaren 40. Het zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden om materialen te recyclen. jansen metaal coevordenGebroeders Jansen BV sorteert en knipt het verzamelde oud ijzer en metalen, waarna hoogwaardige grondstoffen aan de eindgebruikers worden geleverd. Jansen BV heeft in al die jaren een gedegen vakkennis van de staalindustrie opgedaan. Door het opnieuw bruikbaar maken van materialen en grondstoffen, maar ook bijvoorbeeld door zelf gebruik te maken van zonne-energie op het terrein, draagt Jansen BV op een milieuvriendelijke wijze bij aan een gezonde toekomst. En dat blijven de Gebroeders Jansen graag nog minstens 70 jaar doen!

70-jarig Jubileum 2013

geplaatst in: Algemeen | 0

IJzer- en metaalhandel Gebroeders Jansen in Coevorden viert 70-jarig jubileum!

jansen metaal coevorden2013 is een bijzonder jaar voor de familie Jansen. Hendrik Jansen had, toen hij zijn werkzaamheden in 1943 begon, vast niet voorzien dat zijn bedrijf 70 jaar later succesvol geleid zou worden door zijn achterkleinkinderen, Henk en Johan Jansen. Hij zou trots zijn geweest. Vier generaties Jansen hebben in de afgelopen 70 jaar het bedrijf succesvol laten uitgroeien tot wat het nu is.

Gebroeders Jansen BV ijzer- en metaalhandel en containerservice is niet meer weg te denken uit Coevorden. Jansen is de rechtstreekse schakel tussen particulieren en bedrijven, en de staalindustrie waaraan geleverd wordt.

Een korte geschiedenis
In 1943, tijdens de oorlogsjaren, deed Hendrik Jansen alles met de hand. Het vervoeren van oud ijzer ging per transportfiets of per bakfiets en later met paard en wagen. In 1962 werd de zaak overgenomen door de zoon van Hendrik Jansen, die ook Hendrik heette. Hij zorgde ervoor dat er een kraan werd aangeschaft en het vervoer ging vanaf dat moment per vrachtwagen. Het bedrijf werd steeds groter en de werkzaamheden namen toe.
jansen metaal coevorden
Daarom verhuisde de firma in 1970 naar het huidige terrein, aan de rand van Coevorden. De ontwikkeling van het bedrijf zette door in 1980, toen

jansen metaal coevorden

Hendriks zoon Henk Jansen de onderneming overnam. De huidige eigenaren, Henk en Johan, namen in 2004 de zaak over van hun vader. Ook zij zorgen er continu voor dat het bedrijf met zijn tijd meegaat.

De toekomst
Er is veel veranderd in de 70 jaar dat het bedrijf bestaat. jansen metaal coevordenHet milieubesef is vandaag de dag groter dan in de jaren 40. Het zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden om materialen te recyclen. jansen metaal coevordenGebroeders Jansen BV sorteert en knipt het verzamelde oud ijzer en metalen, waarna hoogwaardige grondstoffen aan de eindgebruikers worden geleverd. Jansen BV heeft in al die jaren een gedegen vakkennis van de staalindustrie opgedaan. Door het opnieuw bruikbaar maken van materialen en grondstoffen, maar ook bijvoorbeeld door zelf gebruik te maken van zonne-energie op het terrein, draagt Jansen BV op een milieuvriendelijke wijze bij aan een gezonde toekomst. En dat blijven de Gebroeders Jansen graag nog minstens 70 jaar doen!